De voordelen van een handdoekladder

geplaatst in: Woon | 0

Het is vaak een uitdaging om de badkamer op te ruimen, want waar laat je jouw gebruikte handdoeken of waar leg je verse handdoeken neer als je gaat douchen? In veel badkamers zie je verschillende soorten meubels, maar de één is praktischer dan de ander. Een ander nadeel is dat je vaak echt een blok in je badkamer hebt staan en deze ruimtes zijn in de regel al niet enorm groot. Dus de ruimte wordt alsmaar kleiner. Gelukkig is er een creatieve oplossing om schone of gebruikte handdoeken op te hangen; de handdoekladder! Wat de voordelen van deze ladder zijn lees je in onze blog.

Een houten trap voor in de badkamer

Een handdoekladder is een decoratieve en multifunctionele trap die je in de badkamer kunt plaatsen. Nu horen wij je al denken dat hout en een vochtige ruimte, zoals een douche geen vrienden zijn en daar heb je ook helemaal gelijk in. Daarom zijn de zogenaamde handdoekladders afgewerkt met twee laksoorten. Die zowel vuil- als vochtbestendig zijn. Door deze aangebrachte bescherming kun je deze houten trappen prima in een vochtige ruimte plaatsen. Zonder het risico dat het hout wordt aangetast of dat het hout gaat schimmelen.

Handdoekladder zorgt voor meer ruimte

Een handdoekladder zorgt voor meer ruimte in de badkamer, want de trap die doorgaans rond de 1,7 meter hoog is staat tegen één de muren terwijl je handdoeken of andere gebruiksvoorwerpen en kledingstukken over de traptreden hangt. De ladders zijn in de regel niet dieper dan 50 centimeter terwijl kasten in vergelijking al een stuk breder en dieper zijn. De trap zorgt ook voor een ruimtelijker gevoel, omdat je geen gesloten kast hebt staan. Terwijl je toch genoeg erop kwijt kunt.

Maak het persoonlijker

Een handdoekladder is ook perfect als je creatief bent, want je kunt de trap versieren met bijvoorbeeld LED-verlichting, takken of andere versiersels. Zo kun je de trap personaliseren en heb je ook echt iets unieks in de badkamer staan. Zelfs kleine accessoires kun je prima op de traptreden kwijt. Zoals kleine bloempotjes, vaasjes en andere kleine objecten die je in de badkamer wilt plaatsen. 

Handdoekladder in verschillende soorten en maten

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte handdoekladder kom je tot de ontdekking dat er een gigantische keuze is. In houtsoorten heb je minder keuze, omdat er vaak voor het stevige Franse eikenhout wordt gekozen. Deze houtsoort is perfect voor dergelijke constructies. Je hebt wel keuze uit de afmetingen en de kleuren. Er zijn zowel grote als middelgrote en kleine handdoekladders verkrijgbaar terwijl je ook een aantal opties hebt qua kleur. Kies jij voor een zwarte of een witte ladder of ga je juist voor een ladder in een naturel kleur? Uiteraard is de keuze afhankelijk van jouw persoonlijke smaak en van de stijl die je in de badkamer wilt bewerkstelligen. Zwarte en witte trappen zie je vaker in moderne badkamers terwijl de naturel gekleurde trap het meest voorkomt in badkamers met veel pastel- en natuurtinten.

Handdoekladder kopen? Bij Houtenladders.nl – de specialist voor houten trappen en ladders, kun je goed terecht.

Reacties zijn gesloten.