Gezond genieten op een BBQ

geplaatst in: Leef | 0

Barbecueën is een populaire manier om vlees, gevogelte en zeevruchten te bereiden. In plaats van dingen als hamburgers, hotdogs en worstjes te eten die vet aan je lichaam en centimeters aan je taille toevoegen. Je moet het eten gezond houden en minder vet vlees eten en alleen mager vlees eten. Vis en kip en magere stukken zijn een veel betere gok en resulteren niet in verstopte slagaders. Wat je voor het barbecueën gebruikt, moeten ook dingen zijn als olijfolie en minder vettige stoffen. Terwijl je geniet van lekker eten in je tuin, moet je ook voor je gezondheid zorgen. Dit kan alleen worden gedaan door het dieet zorgvuldig te plannen en ook het menu voor het barbecueën.

In plaats van vast te houden aan rood vlees, kunt u ook een aantal groentegrills proberen die lekker smaken en bijdragen aan de verscheidenheid aan grills op uw tafel. De groente is snel gaar en je kunt ze bestrijken met olijfolie en kruiden met peper en zout en een heerlijk smakende snack hebben. Groenten die gebruikt kunnen worden om aan een spies te grillen zijn paprika, zilveruitjes, courgette, asperges en pompoen. Aardappelen kunnen ook in hun jasje worden gegrild. Ga voor groentegrills aan een spies voor de platte spiesen zodat de groente gelijkmatig gaart. Een geweldige marinade voor groenten is limoensap, geperste knoflook en een scheutje olijfolie.

Vis is een ander gezondheidsvoedsel met zijn gehalte aan omega-3-vetzuren. Dit verlaagt het risico op hartaandoeningen, hoge bloeddruk en cholesterol. Zalm is de beste vis om te grillen en ook nog eens de lekkerste. Marineer de vis ongeveer 2 uur voordat u hem grilt. Vis behoudt en absorbeert de smaak van de marinade als deze in een folie is verpakt en dit voorkomt ook dat deze breekt of in de grill valt. Er zijn verschillende variaties voor gezonde marinades en deze vetarme marinades kun je gebruiken om gezond en fit te blijven.

Reacties zijn gesloten.