Goed slapen is belangrijk

geplaatst in: Slaap | 0

Als gecertificeerd holistisch gezondheidsconsulent haal ik voldoening uit het inspireren van drukke professionele vrouwen om hun dromen na te jagen en een zinvol leven te leiden. Om dat te laten gebeuren, moeten je hersenen goed functioneren. En daar is slaap voor nodig. Slaap is voedsel voor de hersenen.

Te weinig slaap zorgt dat je er moe uitziet. Zeker als je lange tijd niet voldoende slaapt dan krijg je een verouderde huid of wallen

Hier leest u hoe u een gezonde slaapgewoonte instelt:

  1. Afspraak met jezelf

Je moet 7-8 uur slaap in je agenda blokkeren en besluiten dat alles en iedereen eromheen draait.

Volgens de National Sleep Foundation: “Volwassenen van 18-64 jaar hebben 7-9 uur slaap nodig. Volwassenen van 65 jaar en ouder hebben 7-8 uur nodig.”

  1. Regel je slaap.

Wat wetenschappers weten van het bestuderen van patronen van elektrische hersenactiviteit, is dat terwijl je lichaam slaapt, je hersenen door twee hoofdpatronen gaan: NREM- en REM-slaap.

Je hersenen kunnen niet goed functioneren met onregelmatige slaappatronen. Je hersenen zijn ontworpen om te weten wanneer ze moeten ontwaken, wakker zijn en naar beneden fietsen. Het niet reguleren van de slaap vermindert het vermogen van uw hersenen om een ​​zinvol leven te ervaren.

  1. Ontwikkel een bedtijdroutine.

Je gedachten kunnen je ‘s nachts wakker houden en verminderen hoe goed je slaapt. Een reden voor nachtelijke gedachten is dat je hersenen het signaal niet hebben ontvangen dat het tijd is om te stoppen voor rust. Een ritueel voor het slapengaan, iets dat u elke avond doet om ontspanning te bevorderen, kan het verschil maken om uw gedachten tot rust te brengen.

Ontwikkel een bedtijdritueel. Neem elke avond de tijd om te ontspannen voordat u naar bed gaat. Sommige mensen lezen een boek, luisteren naar rustgevende muziek of liggen in een warm bad. Gebruik je slaapkamer alleen om te slapen.

  1. Geef je lichaam wat het nodig heeft voor fysiologisch evenwicht.

Je lichaam houdt ervan om in een staat van intern evenwicht te zijn. Dit wordt homeostase genoemd en duidt op een stabiele interne omgeving.

Om een ​​goede nachtrust te krijgen, moeten je vitamines, mineralen, hormonen en neurotransmitters allemaal in balans zijn voor een diepe, herstellende slaap.

Slaap moet je serieus nemen. Het is het gemakkelijkste, veiligste en meest effectieve hersenmedicijn ter wereld. Je verdient het om je hart te volgen en het leven van je dromen te hebben. Een doelgericht leven leiden begint met een goede nachtrust.

Neem wat extra als je toch een tijdje niet goed slaapt. Je kan eens kijken naar Microdoseringen.

Reacties zijn gesloten.