Is het mogelijk een goedkope keuken te kopen?

geplaatst in: Woon | 0

Je hebt een huis gekocht en je gaat binnenkort verhuizen. Maar voordat je kunt genieten van je nieuwe woonomgeving moet je waarschijnlijk nog wel even aan de bak. Vaak ontkom je er niet aan om een nieuwe vloer te plaatsen en de kamers een likje verf te geven. En misschien zijn je badkamer en keuken ook wel aan vervanging toe. Een uitdaging is dat het budget dat je hebt klaarliggen sneller op is dan je lief is en dat er niet veel geld overblijft om dan jouw droomkeuken uit te zoeken. Toch? Fout! Het is heel goed mogelijk om een goedkope keuken te kopen. In dit blog leggen wij uit hoe je dit doet.

De verkoper is je beste vriend

Als je op zoek gaat naar een keuken dan ga je jezelf natuurlijk oriënteren. Je kijkt op het internet welke opties je allemaal hebt en hoogstwaarschijnlijk bezoek je ook zoveel mogelijk aanbieders om te onderhandelen over een nieuwe keuken. Dat hoort er ook bij wanneer je voor een keuken gaat winkelen. Bij veel keukenboeren is de verkoper binnen een aantal minuten je beste vriend, maar houdt er rekening mee dat hij er is om zoveel mogelijk geld aan je te verdienen. In de basis zijn de marges op keukens ontzettend hoog en als het onderhandelen in je bloed zit kun je de prijs flink drukken! Het mooiste is natuurlijk om bij een aanbieder die al de beste en goedkoopste prijs aanbiedt te bestellen.

Waarom biedt iemand een goedkope keuken aan?

Als je de prijzen vergelijkt kun je al vrij snel honderden euro’s verschil tegenkomen. Maar duizenden euro’s lijkt toch net een brug te ver. Toch zijn er aanbieders die een significant prijsverschil laten zien en dat scheelt al snel € 6.000,- tot € 8.000,- op een gloednieuw keuken. Waarom kunnen deze aanbieders een goedkope keuken aanbieden? Omdat deze aanbieders vaak hun kosten laag weten te houden en met hun jarenlange ervaring slim kunnen inkopen. Wanneer ze rechtstreeks bij de fabrikant inkopen wordt ook nog eens de zogenaamde tussenschakel uit het proces gehaald, waardoor de verkoopprijzen ook flink naar beneden kunnen.

Is een goedkope keuken kwalitatief goed?

Iets wat heel goedkoop is heeft ook een beetje een reputatie dat het dan kwalitatief minder is dan het duurdere product. Ook bij keukens leeft dit bij de consument, maar in dit geval hoeft een goedkope keuken zeker niet te betekenen dat je ook een kwalitatief mindere keuken koopt. Oké, misschien is het hout van de keukenkastjes niet afkomstig van een exotische locatie dat een bepaalde aanbieder wel beweerd bij de verkoop van zijn keuken, maar wees je er ook van bewust dat een product vaak aantrekkelijker wordt gemaakt dan dat het daadwerkelijk is. Sterker nog, het zou zomaar kunnen zijn dat het bewuste keukenkastje uit exact dezelfde fabriek komt! Alleen bij de duurdere aanbieder komt het product via een aantal omwegen binnen terwijl de aanbieder van de goedkope variant het waarschijnlijk rechtstreeks bij de fabrikant inkoopt.

Reacties zijn gesloten.