Zelf een steigerbuis tafel maken

geplaatst in: Woon | 0

Hoe leuk is het om je eigen steigerbuis tafel te maken. Dit kun je eenvoudig doen aan de hand van een bouwtekening. Deze kun je zelf samenstellen maar je kunt ook veel voorbeelden op internet vinden. Voor wat extra inspiratie staat het internet vol met verschillende steigerbuis tafel ideeën. Hierin heb je de keuze uit een tuintafel, een eettafel een salontafel of een bureau. Het voordeel van je eigen steigerbuis tafel maken is dat je de tafel zo kunt samenstellen naar jouw wensen. De tafel kun je dus zo groot of klein maken als je zelf wil. Ook de hoogte kun je zelf bepalen. Het enige wat je nodig hebt zijn steigerbuizen, koppelingen en het materiaal voor het tafelblad. Binnen de kortste keren zit jij aan jouw eigen gemaakte steigerbuis tafel.

Hoe maak je een steigerbuis tafel

Allereerst zorg je dat je goed in kaart hebt gebracht wat de afmetingen gaan zijn van de tafel. Dan kun je kijken hoeveel buizen je nodig hebt voor de constructie. De tafel bestaat vaak uit vier poten en een tafelblad, maar je kunt het onderstel helemaal eigen maken. Door te werken met koppelingen kun je de steigerbuizen in alle richtingen laten bewegen. Zo stel jij een steigerbuis tafel samen die helemaal naar jouw wens is. Wanneer je de aantallen in steigerbuizen en koppelingen weet kun je kijken naar het materiaal voor het tafelblad. Hout is een veel gekozen materiaal. Wanneer je de tafel voor buiten gaat gebruiken is het raadzaam om het hout voor te behandelen zodat deze ook buiten kan staan in de regen en de zon, zonder dat deze lelijk wordt.

Zwarte buizen voor een steigerbuis tafel

Je kunt jouw steigerbuis tafel de uitstraling geven die jij zelf wil. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de standaard steigerbuizen of de zwarte variant. Ook kun je spelen met de verschillende houtsoorten. Ga je voor een lichte houtsoort of een warme donkere soort? Door te spelen met de kleuren en materialen creëer je een tafel die helemaal past binnen jouw interieur. Voor het bouwen van een tafel is het aan te raden om te werken met gegalvaniseerd staal. Dit materiaal is enorm sterk en kan veel gewicht dragen. Hierdoor weet je zeker dat de tafel jarenlang mee kan gaan.

Je bestelling plaatsen

Naast de steigerbuizen en de koppelingen heb je ook de bijpassende schroeven, bouten en inbussleutel nodig. Op die manier kun je alle onderdelen met elkaar verbinden voor een stevige constructie. Wanneer je vragen hebt over de benodigde materialen kun je altijd om advies vragen. Bij Steigerbuisstunter kun je terecht voor alle benodigdheden voor het bouwen van een steigerbuis tafel. Wanneer je niet zeker weet of de bouwtekening klopt, kun je altijd een medewerker vragen om hiernaar te kijken. Zo weet je zeker dat je genoeg buizen en koppelingen mee naar huis neemt om jouw droomtafel te realiseren. Wanneer de buizen niet in de juiste afmetingen te vinden zijn kunnen deze ook op maat worden gezaagd. Je kunt eenvoudig je bestelling online plaatsen. Deze wordt vervolgens bij jou thuisbezorgd zodat jij aan de slag kunt.

Reacties zijn gesloten.